Cuțitele Laguiole

 
 
 
 
Cuţite francuzești Laguiole

Cuțitele elegante francuzești Laguiole provin din sudul  Fanței, unde aparțin printre cuțitele de buzunar  tradiționale de înaltă calitate. Semnul  tipic pentru cuțitele Laguiole este o musculiță sau albinuță pe spatele cuțitului. Ornamentele pe mânerele cuțitelor sunt  considerate  ca simbolurile legendelor, care sunt legate de aceste cuțite. Unele cuțite sunt îmbunâtățite cu tirbușon. La noi  găsiți cuțitele Laguiole  la care sunt folosite materialele  exotice ca de exemplu: os de cămilă, corn  de cerb, corn de bivol de apă și  lemne  exotice. Cuțitele Laguiole sunt un cadou ideal  la orice eveniment sau  pentru completarea colecției. 

Cuțitul damașcien  prelucrat manual  tip Laguiole,  lama lui  este efectuată din oțelul damașcien  călit la 56-58 HRC. Oțelul  damașcien  se compune din  două oțeluri 1095 și 15n20, care sunt îmbinate manual, în total au 256 straturi. Mânerul este  efectuat din os de cămilă, corn  de cerb, corn de bivol de apă, și  lemne  exotice.

Fiecare cuțit este original, de aceea mânerul  poate fi diferit  față  de  fotografia, mai ales  la corn, os deoarece fiecare tip are nuanțele diferite. La fel și corn  de bivol are o structură diferită în care pot apare și crăpături mârunte,  la fel  linii albe  și altele. Osul de cămilă poate fi alb până la gri cu zgârieturi sau micro crăpături, deoarece este vorba  de  materiale naturale originale.

Oțelul damașcien nu poate  fi ținut în spațiul umed sau în apă, deoarece se formează pe  ea patină. Nu exzistă două ornamente de oțelul damașcien identice, fiecare cuțit este diferit.

Suprafața oțelului este foarte aspră,  poate  sa aibă  diferite deformități,  găuri mărunte sau distanțe minime între straturi, ce este cauzat prin unirea a doua  tipuri de oțeluri cu  carbon diferit,  dar nu are nici un  efect asupra funcționării. Acest oțel îmbină cele mai bune calități a oțelurilor cu carbon ridicat și oțeluri cu carbon scăzut. 

 
 

      

 
 
 
 
 
 

Curierul DPD România

Prețul  transportului prin curierul DPD România este 20  de  lei.

Transportul prin curierul este  asigurat de către societatea de transporturi DPD România. Timpul standard de înmânare după  EXPEDIERE din depozitul nostru este următoarele 3 sau 5 zile lucrătoare.

Despre expedierea produsului veți fi informat prin e-mail.  Timpul de Expediere a produsului este trecut cu litere mari la fiecare produs separat.  La unele produse acest timp este căteva zile, iar la altele chiar căteva saptămâni.

Curierul societății DPD înmânează colete între orele: 8:00 – 17:00.

Clientul este informat despre colet printr-un e-mail de notificare, care conține numărul comenzii, eventual și valoarea coletului și adresa de livrare,  care poate fi schimbată în caz de nevoie și se stabiește și timpul de preluare. În unele cazuri dacă nu stabiliți timpul de preluare și nu este vorba despre un colet cu greutate mare,  este mai  favorabil să preluați coletul  la locul de muncă,  fiindcă curierul înmânează coletele între orele 8:00 – 17:00. Dacă curierul nu vă poate găsi  la adresa specificată, mai încearcă încă o înmânare gratuită. Locul și timpul stabilește telefonic sau prin e-mail cu d-voastră.

În cazul nelămuririlor sau orice fel de întrebări, ne contactați aici.

 
 
Producători
Filtrați produsele producătorilor
Disponibilitate
Filtrați după disponibilitatea produsului
Nivelul preţurilor
 
 

Cuțitele Laguiole

Sort products by:
Afişare #:
 

LA TOUR Ultra Folding Knife

 
LA TOUR Ultra Folding Knife
 
LA TOUR
Timp de livrare
Expediem: 24 ore
144 lei 116 lei

Joker CL00

 
Joker CL00
 
Joker
Timp de livrare
Expediem: 25-35 zile
131 lei 106 lei